Det er snart påske! Det betyr også at lammesesongen er i gang. Vi har tatt fatt på en litt annerledes vri på den tradisjonelle lammesteiken. Vi har lagd rullekebab med lam,
Nå man kjøper lam tror vi at man lett kan glemme at lammelåret kan brukes til så mangt. Denne gangen har vi lagd skav eller strimlet litt av låret og brukt litt rester fra utbening til kebabkjøtt. Beinet kan igjen brukes til å koke kraft på. Vi prøver å bli flinkere til å nyttegjøre kjøtt (og fisk/sjømat for den saksskyld) slik at det blir minst svinn. Og man får masse ut av råvarene.
Tilbake til denne oppskriften, du trenger følgende til 2 pers:
INNGREDIENSER:
400 gr lammeskav (her kan man bruke det kjøttet man vil; kylling, svin, lam, vilt)
2 stk lomper/rullebrød (lomper til taco funker bra, eller rullebrød fra en innvandrerbutikk)
1 tomat
1 boks mais
1/2 isbergssalat
1/2 agurk
Kebabsaus
salt
pepper
Det som vi synes er så flott med kebab er hvor lett man kan lage den. Stek lammet først i en panne på høy varme. Deretter hadde vi lammekjøttet i en ildfast form, slang den inn i ovnen på ca 200 grader, grillelement. 10-15 min. Saltet og pepret kjøttet etter behov. Nå er det slik at vi synes smaken gjør seg selv så salt og pepper holdt for oss. NB. om man ikke kjøper lammeskav så pass på at lammekjøttet kuttes i tynne biter og jevnt før den legges i form.
Kutt opp grønnsaker, terninger, tynne skiver, altså det som man er vant til. Varm lompene, et par minutter i microen er fint. Legg deretter opp som det passer deg.
KEBABSAUS:
Her tok vi en kjapp variant hvor vi rett og slett kjøpte med oss fra Bislet Kebab House. det finnes en rekke varianter i butikken. Men vi har også oppskrift på en rimelig god en som er enkel.1 flaske thousand Island
1/2 rømme
1/2 ts løkpulver
1ts dillRør sammen og smak til, dette er enkle saker altså!
Usikker på hvordan vi gjorde, sjekk ut vår lille instagram story under.
En kommentar om “RULLEKEBAB MED LAM”