INNBAKT APPELSINKYLLING

Denne herlige retten er er veldig kinesisk synes vi. Sannheten er vel egentlig at det vi ser på som «kinesisk» mat eller «kinamat» er langt i fra det som faktisk blir servert i Kina.

Til tross for dette, elsker vi fortsatt (vestlig) kinamat! Best av alt; det trenger ikke å være så vanskelig heller (oppskriften er letter enn det ser ut til -vi lover!).

P1030209


INGREDIENSER ca 3-4 porsjoner
500 gr kyllingfilet
1 dl mel
3 dl pankomel (finner du ikke dette så kan du bruke griljermel)
1/2 revet appelsinskall (revet appelsinskall fra en halv appelsin, kan sløyfes)
2 ss soyasaus
2 fedd hvitløk
2 stk egg
salt etter behov (vi brukte ca 1/2 ts)
5 dl nøytral olje (anbefaler raps) til frityr

APPELSINSAUS
1 ss maismel
1 dl kyllingkraft
2 stk saften fra appelsiner  (ca 1 1/2 dl appelsinjuice)
1/2 revet appelsinskall (revet appelsinskall fra en halv appelsin, kan sløyfes)
4 ss sukker

GARNITYR (kan sløyfes)
– sesamfrø
– vårløk
– rød chilli (her kan man velge om man vil ha sterk eller en mild som hungarian wax eller Chawa)


Slik gjør du:
1.) Kutt kyllingen opp i nuggets størrelser. Ha det oppi en bolle og mariner kyllingen deretter med soyasaus, revet appelsinskall, hvitløk og salt.

2.) Sett fram 3 skåler og ha eggene (lettpisket), mel og panko-melet i hver sin skål.

3.) Dypp deretter kyllingen i denne rekkefølgen: mel, egg og til slutt panko-melet. Sett dette deretter ved siden av hverandre på en tallerken.

4.) Gjør i stand en kjele med oljen og en sil ved siden av med litt torki eller en serviett oppi slik at det kan trekke ut overflødig fett etter steking. Ha kyllingen oppi oljen og plasser dem i silen når de begynner å få en gyllen gul farge.

Sausen:
1.)
Kok opp 1 dl kyllingkraft

2.)
Ha deretter oppi appelsinskall og la det koke litt før du har oppi saften fra appelsinen og sukkeret. Rør med mens du lar sukkeret løses opp

3.) Bland maismelet ut i litt vann slik at det blir flytende, deretter heller du dette oppi sausen og rører slik at sausen blir tykk.


Når dette er gjort heller du sausen over kyllingen og rører litt. Vi er annerledes på dette punktet, en av oss liker å ha sausen over kyllingen og deretter røre, men den andre gjerne har den som dip – begge deler funker altså.

Dryss til slutt litt sesamfrø, vårløk og chillibiter over, serveres gjerne med ris.

Bon Appétit

P1030197

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s