BELGISKE VAFLER PÅ VAFFELDAGEN!

Den store vaffeldagen er her! Vi har mange mat tradisjoner her i hus men aldri har vi feiret vaffeldagen før, noe som er rart fordi vafler er godt! I år har vi måttet ha en bypåske da Tomas jobber nattevakter og vi skal pusse opp før salg og flytting snart. Vi gleder oss!

Uansett tilbake til vaffeldagen. Vi er bortskjemte når det gjelder vafler, fordi vi har begge type vaffeljern, både vanlig og belgisk. Siden vi ikke har brukt det belgiske vaffeljernet på en stund valgte vi å lage den typen i år.

INGREDIENSER TIL VAFFELRØRE ca 8 belgiske vafler

4 egg
250 g mel
100 g Smør
80 g sukker
1 ts bakepulver
1-2 ss nøytral olje
1,5 dl melk
1,5 dl vann
1 ts salt

NB! Røren skal være tynn!

1. ) Pisk egg til eggedosis og ha sukkeret litt etter litt oppi

2.) Deretter skal du ha oppi alt som er tørt

3.) Smelt smør og ha det oppi tilslutt. og rør godt.

4.) Sett på jernet og ha i røren (en øse av gangen). Sørg for at røren dekker mønsteret i jernet. Ta de ferdig stekte vaflene ut og ha dem på en rist. Serveres varme eller avkjølte

TILBEHØR/TOPPING
Her er det bare fantasien som setter grenser! Vi valgte smeltet lyskokesjokolade, krem og jordbær. Men vi har hatt banan, peanøttsmør og sjokoladesaus på før, det var i de sunne belgiske vaflene vi lagde for noen år siden(!). Man kan jo servere den med lønnesirup, smør og bacon også (slik som Amerikanerne gjør).

vaffel_2


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..