Da tenkte vi det var på tide å dele oppskriften vi bruker for å lage den kjempegode sweet chilisausen som noen allerede har smakt på. Den er veldig enkel å lage og krever ikke at man bruker sykt mye penger heller. Det er mye næring i den og den inneholder så å si ingen dårlige kalorier, i tillegg til at sukkerinnholdet er latterlig lavt i forhold til den man kjøper i butikken. Er vel ikke noe i hele tatt egentlig 😉
Ingredienser (ca 4-5 porsjoner):
1-3 røde chili (det er her du selv bestemmer hvor sterk den skal være)
4 røde tomater
¼ løk eller 2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 stor terning fersk ingefær
1 dl riseddik/vanlig eddik
1 dl vann
1 klype salt
4-5 spiseskjeer tagatesse (ca 70 gram)
Slik er fremgangsmåten:
- bland vann og eddik i en kjele og kok opp
- Hakk tomater, løk, hvitløk, ingefær i biter og strimle chilien. Ha disse i kjelen
- Ha oppi tagatesse og salt. Du vil gjerne bruke 4 ss tagatesse først, koke i 15 min og så smake til med eventuelt en ekstra skje med tagatesse.


4. la koke i 30-40 min

5. ta en potetmoser og mos alle ingrediensene i kjelen

6. (valgfritt) om du ønsker en renere saus fisker du opp chilien og evt annet ”groms” med potetmoseren.
7. server og velbekomme
Sausen er god kald som varm. Og smaker nesten bedre enn originalen! Det kan være fordi den er hjemmelaget 😉
Såå fin blogg dere har Evelyn! Denne sausen skal definitivt prøves.. et spm bare, er tagatesse søtning? 🙂
Takk Ida ❤ Koselig at du stikker innom og titter 😉
Hei Ida! japp tagatesse er bare søtning, vi har skrevet om en del av ingrediensene i ett annet innlegg her inne 🙂