Denne oppskriften er dedikert til Line som ønsket at vi skulle lage sjokolademuffins. For de som har drevet med LCHF en stund er dette lett som bare det, for nybegynnere er dette en kjempe flott oppskrift å starte med 🙂
Disse er forholdsvis lyse sjokomuffins ettersom at jeg trodde vi hadde mørk kokesjokolade i skapet, men vi hadde lys…men disse ble kjempe gode uansett.
INGREDIENSER
3 egg
100 gr mørk sjokolade (70%)/lys sjokolade
150 gr mandlemel (her går det ann å ta halvparten soyamel og halvparten mandelmel)
100 gr sukrin/tagatesse (eller søtning av eget valg)
100 gr kremfløte
1 ts bakepulver
2 ts vanlijeekstrakt (eller frøene fra en halv vaniljestang)
80 gr smeltet smør
170 grader i ovenen i 20 min.
Dette gir ca 16 vanlige muffins og ca 8 cupcakes
1. SMELT SMØR OG SJOKOLADE SAMMEN PÅ LAV VARME

2. PISK EGG OG SØTNINGSMIDDEL TIL EGGEDOSIS
Deretter pisk inn fløten, mandelmelet, vaniljeekstrakten og bakepulver
3. TILSETT SMELTET SMØR OG SJOKOLADE
4. RESULTATET MITT BLE:
Hvis du bruker mørk kokesjokolade blir denne deigen mørkere.
5. Etter 20 min og 170 grader i ovnen
6. FROSTING:
100 gram kremfløte
50 gr kremost
1 spiseskje kakaopulver
100 gr sukrinmelis (alt etter hvor søtt du vil ha det)
Pisk kremfløten og sukrinmelisen til fløte, tilsett kakaopulveret.
Tilslutt pisk forsiktig inn kremosten. Pisk til du får en fin og blank konsistens.
HÅPER DET SMAKER ❤
En kommentar om “LCHF ENKLE SJOKOMUFFINS”