LCHF ENKLE SJOKOMUFFINS

Denne oppskriften er dedikert til Line som ønsket at vi skulle lage sjokolademuffins. For de som har drevet med LCHF en stund er dette lett som bare det, for nybegynnere er dette en kjempe flott oppskrift å starte med 🙂

Disse er forholdsvis lyse sjokomuffins ettersom at jeg trodde vi hadde mørk kokesjokolade i skapet, men vi hadde lys…men disse ble kjempe gode uansett.


INGREDIENSER

3 egg

100 gr mørk sjokolade (70%)/lys sjokolade

150 gr mandlemel (her går det ann å ta halvparten soyamel og halvparten mandelmel)

100 gr sukrin/tagatesse (eller søtning av eget valg)

100 gr kremfløte

1 ts bakepulver

2 ts vanlijeekstrakt (eller frøene fra en halv vaniljestang)

80 gr smeltet smør


IMG_8806

170 grader i ovenen i 20 min.
Dette gir ca 16 vanlige muffins og ca 8 cupcakes

1. SMELT SMØR OG SJOKOLADE SAMMEN PÅ LAV VARME
IMG_8804

2. PISK EGG OG SØTNINGSMIDDEL TIL EGGEDOSIS

Deretter pisk inn fløten, mandelmelet, vaniljeekstrakten og bakepulver

IMG_8808


3. TILSETT SMELTET SMØR OG SJOKOLADE

IMG_8815

4. RESULTATET MITT BLE:

Hvis du bruker mørk kokesjokolade blir denne deigen mørkere.

IMG_8829
IMG_8830

5. Etter 20 min og 170 grader i ovnen

IMG_8835

6. FROSTING:


100 gram kremfløte
50 gr kremost
1 spiseskje kakaopulver
100 gr sukrinmelis (alt etter hvor søtt du vil ha det)


Pisk kremfløten og sukrinmelisen til fløte, tilsett kakaopulveret.
Tilslutt pisk forsiktig inn kremosten. Pisk til du får en fin og blank konsistens.

IMG_8849

HÅPER DET SMAKER ❤

Christina

Reklamer

En kommentar om “LCHF ENKLE SJOKOMUFFINS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s