TUTORIAL: HVORDAN RULLE VÅRULLER

Her har du forklaring på hvordan du kan gå fram og rulle vårullene. Her er det viktig at man ruller stramt nok slik at fyllet ikke stikker ut. Da sprekker vårullene i oljen og i verstefall må du bytte olje og det er unødvendig arbeid.

Alle stegene er med bilder slik at du selv kan se hvordan det burde se ut.

NB: Husk å dekke til deigen med et kjøkken håndkle sånn at de ikke tørker inn (jeg foretrekker et tørt kjøkkenhåndle, men andre liker å fukte kjøkkenhåndkle). Disse vårull papirene er kjøre så fortvil ikke om du river i stykker noen underveis, det pleier å skje 😉

STEG 1:

Plasser vårullpapiret slik at den ligger men en spiss mot deg.
IMG_4148

STEG 2:

Her må du selv finne den riktige balansen av hvor mye vårullfyll du vil ha inni. Jeg pleier å si at en spiseskje med fyllet er mer enn nok. Har du for mye inni, vil det bli for tungt og vått for papiret at det sprekker. Har du for lite smaker det ikke annet enn vårullpapiret.
Tenk deg at det er en vanrett strek fra den ene kanten til den andre og plasser fyllet i en strimmel rett under din usynlige strek.
IMG_4149 (2)

STEG 3:

Brett deretter spissene inn mot hverandre, pass på at de overlapper litt. Ikke dytt på massen for da blir vårullene dine flate.
IMG_4150 (2)
IMG_4151

STEG 4:

Dette er det tøffeste steget. Når du ruller vårullen MÅ du passe på at du ruller så stramt at det ikke er noen sprekker der fyllet er synlig og ikke rulle så hardt at papirene sprekker. Dette er en teknikk man mestrer etterhvert. Så hvis det er første gang du ruller så kan man ikke forvente at rullene blir runde. Det kommer etter hvert.

Tilslutt, for å feste kanten så fester du dem med eggehviten, pensle litt på den siste spissen med fingrene dine.

IMG_4152

RESULTAT:

Før steking
IMG_4153 (2)

Reklame

4 kommentarer om “TUTORIAL: HVORDAN RULLE VÅRULLER

  1. Åå nå ble jeg sulten Christina!! Disse skal jeg prøve 😀 Spennende å lese denne bloggen fremover, og se hva som funker for deg med tanke på diabetesen. Har fått påvist laktoseintolleranse selv som fører til endel fordøyelsesproblemer når jeg ikke er nøye. Ikke helt i samme kaliber som sykdomen din, men kjenner meg igjen med å måtte tenke på en helt anna måte ang mat osv. Så koselig dere driver bloggen i sammen 😀

    1. Tusen takk, Christina! Laktoseintoleleranse er ikke morro, jeg tror egentlig jeg har det selv, får utrolig vondt i magen av vanlig mel og melk. Drikker en del soyamelk og soyamel nå. Det er kjempe koselig at du vil følge bloggen videre 🙂 Ja, det er morro å ha en blogg sammen 😉 hehe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..