VIETNAMESISKE VÅRULLER

Som mange av mine venner vet så er mammaen min kjent for sine fantastiske våruller. Vårullene finnes i mange forskjellige typer, du har rispapir våruller, som er en form for vietnamesisk tapas. Vårullpapir som dyppes i vann og fylles med ferske grønnsaker (disse har MYE karbs). Vi skal ta for oss den andre typen. Noen forbinder disse vårullene med «Findus- Vårullene» du finner i frysedisken i butikken, -men tro du meg, disse er HELT annerledes.

Jeg har blitt fortalt at min mor lagde mange våruller da vi flyttet til norge og banket på til alle i nabolaget å bydde dem på en rull for å introdusere seg. Genialt sant?

Dette i følge min mor er «fattigmans-vårullen» med veldig enkle og basic ingredienser. Hver rull har ca 8 gram karbs. men kan hende det blir mindre siden de frityres i olje/fett (solsikkeolje eller rapsolje anbefales).


INGREDIENSER FOR CA 40 RULLER:

1 KG GULERØTTER

3 STORE LØK

ca 600 GR KJØTTDEIG AV EGET VALG

1 EGG

4 TS SALT

2 SS PEPPER

1 LITEN PK BØNNENUDLER (KAN SLØYFES)

1 PK VÅRULLPAPIR (40STK ELLER 50 STK, SE BILDE NEDENFOR)IMG_8086

TYJ SPRING ROLL PASTRY anbefales når det gjelder det som massen pakkes inn i. Hvis dere finner vårullapapir av rismel så er dette feil. De brukes ikke til steking. TYJ Springroll pastry finnes i mange farger med jeg anbefaler den grønne (40stk papir) eller den blå (50stk papir). Disse pleier å være dypryst når du får tak i dem, og må derfor tines. Fås tak i på asiatiske grønnsaksbutikker. Bønnene er veldig spesielle, disse er laget av bønner og tapioka stivelse og inneholder 8,8 g pr. 100gram. For de som ikke spiser LCHF kan bruke vanlig glassnudler (altså de minste nuddeltypen du finner -disse ser hvite ut men blir gjennomsiktige når de har trukket til seg vann).

1. RASP GULERØTTENE OG PRESS UT SAFTEN (bruke bare hendene og klem ut saften, veldig viktig hvis ikke sprekker de opp i stekingen og du ødelegger oljen!!

IMG_8089

2. FINHAKK LØK:
IMG_8087

3. -GLASSNUDLER – LEGGES I VARMT VANN TIL DE ER MYKE

– BØNNENUDLER – KOKES I 5 MIN, SKYLD I KALDT VANN.
– HOPP OVER DETTE STEGET OM DU IKKE SKAL HA I NUDLER

4. BLAND KJØTTDEIG, LØKEN, GULERØTTENE, SALT OG PEPPER I EN STOR BOLLE.
IMG_8091

5. HA I NUDLENE, DERETTER TA EGGET OG KNEKK DET, SKILL UT PLOMMEN OG HA DET OPPI BOLLEN. SPAR PÅ EGGEHVITEN TIL STEG NR. 7.
IMG_8093

6. KNA ALT DETTE SAMMEN MED HENDENE, SLIK AT MASSEN BLIR GODT BLANDET.
IMG_8094

7. RULL VÅRULLENE. SE TUTORIAL HER

8. STEK DEM I 1 LITER OLJE
(VET DU IKKE HVORDAN MAN RULLER VÅRULLER SJEKK DENNE LINKEN HER🙂

IMG_8095

9. LEGG TØRKEPAPIR OPPI EN SIL OG SILEN OPPI EN BOLLE SLIK AT OLJEN KAN RENNE AV VÅRULLENE

IMG_8096
10. NÅR VÅRULLENE HAR FÅTT RENT AV SEG OLJEN KAN DU SERVERE DEM. GJERNE MED LCHF SWEET CHILLI SAUS (trykk her for oppskrift).

IMG_8108 IMG_8109

Vi ønsker veldig gjerne tilbakemeldinger på oppskriften, del gjerne bloggen din eller erfaringene dine i kommentarfeltet under!

Christina

Reklame

7 kommentarer om “VIETNAMESISKE VÅRULLER

  1. Genialt vennen! 😀 Liker at du har bilder for hvert steg! Jeg liker nemlig å ha visuell hjelp for å se om jeg gjør det riktig 😛 😉 Skal nok ikke se bort fra at jeg prøver meg på dette en gang 😉

    1. Dette skal du nok klare! Til disse vårullene anbefaler jeg olje som tåler høy varme så enten solsikke- eller rapsolje 🙂 De skal frityrkokes og husk å la oljen renne av på papir som ikke loer:) Skriv gjerne en tilbake melding til oss, det setter vi pris på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..