PINNEKJØTT & RISKREM

I går hadde vi pinnekjøtt til middag og riskrem til dessert. Et julemust. Selv er jeg oppvokst med pinnekjøtt, da min mormor eller mommo so jeg kaller henne, er fra vestlandet. Jeg husker lukten av pinnekjøtt i huset hennes på Tanum før jul. Den gang da hatet jeg lukten, den var rar og synes det ikke luktet godt. Da hun flyttet fra Tanum sluttet jeg også å feire jul hos henne, da ble det heller ikke pinnekjøtt men ribbe til jul. Så nå som jeg har blitt gammel nok er det viktig for meg å ta vare på de minnene og skape nye på grunnlag av de gamle.

Jeg prøvde noe nytt, det var nytt for meg. Det var å øldampe pinnekjøttet, jeg vet ikke om jeg kjente noe forskjell bortsett fra at kjøttet ikke var så salt. Med dette lagde jeg kålrabistappe og noe vossakorv (den lagde jeg ikke, haha)

P1600613

Til dessert ble det riskrem, laget med tagatesse (sukkererstattning) i stedenfor vanlig sukker. Og jeg lagde hjemmelagetbringebær saus og så med tagatesse. Det er egentlig ekstremt mye karbohydrater i riskrem, men av og til så unner jeg med det.


RISKREM ca 4 porsoner:
2dl grøtris
1,4 L lettmelk
3dl kremfløte
3 SS tagatesse/sukker til kremen

Kok opp grøten og kjøl den ned.
Når grøten er helt kald (her kan man gjerne bruke rester fra dagen før) pisk opp krem med kremfløte og tagatesse/sukker. Jeg liker riskremen litt søt så jeg har alltid litt mer tagatesse i. Når du har pisket til krem rører du kremen inn i grøten.

BRINGEBÆR SAUS:
1 pose frystbringebær
40 gr tagatesse/sukker
3 SS vann


Kok opp bringebæret, sukkeret og vannet. Bruk en stavmikser og mos det. Når alt ser blankt og fint ut, siler du ut frøene og lar dette stå og renne av seg. Restene blir en slagt purè som kan fryses ned og brukes i smoothies.

P1600633

Christina

Reklame

2 kommentarer om “PINNEKJØTT & RISKREM

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..