IRISH STEW

Helt siden første gang vi lagde irsk kjøttgryte for nesten to år siden har den blitt en favoritt oppskrift i hjemmet. Vi lager den støtt og stadig, og tenkte vi skulle dele oppskriften med dere. Den er litt lang, men den er verdt det!


INGREDIENSER (ca 4 porsjoner) 2 timer

ca 600 g grytekjøtt lam eller okse
2 store gulerøtter
3 store løk
4 selleristenger
1 paprika
6 champinjonger
1 stor søtpotet
4 kokefaste poteter
5 dl kjøttkraft (vi lagde fra en buljong terning)
1 boks mørk øl (vi bruker guiness, dette kan også sløyfes)
1 boks cola (vi bruker cola zero)
1 ss worchestershire saus
1 ss tomatpurè
2 ss salvie
1 ss rosmarin
salt og pepper

2 ss maisena


1.) Ha 5 dl vann og en terning kjøttbuljong i en stor gryte, la denne koke lett, i mellomtiden kan du starte med punkt 2…

2.) Skrell hvitløken og hakk den opp. Ta en halv løk og finhakk den. Kjøttet kuttes opp i passe store biter. Ha litt olivenolje i en stekepanne, ha oppi hvitløken og løken oppi først. Deretter ha oppi kjøttet og brun det lett, salte lett. Når kjøttet er brunet opp ha dette oppi gryta.
IMG_1059

3.) Ha oppi worcehstershire saus, tomatpurè og urtene. Og la kjøttet godtgjøre seg på lav varme i en timeIMG_1066

4.) Mens kjøttet godtgjør seg, kan du hakke opp grønnsakene. Vi kutter opp i litt store biter da vi synes det er godt med litt store biter. Husk at alt synker veldig mye og blir mykt etter det er kokt, så hvis du hakker det opp for lite så får du bare en røre. Etter en time skal resten av grønnsakene  puttes opp i gryten sammen med en boks cola og øl. Så skal stewen stå enda en time.

tips: Jo lengere stewen står, jo bedre blir den

P1600587

5.) De siste 20 minuttene, skal du ha oppi maisena, for å tykne stewen. Men dette er smak og behag, man kan sløyfe dette, men vi har alltid likt å ha maisena. Ha maisenaen i en liten skål med kaldt vann og rør, når melet er rørt godt inn i vannet, helles dette i gryta, dette er for å ikke få klumper.

irish_stew_2
irish_stew

Server med godt brød ❤

tomasogChristina

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s