SUKKERFRI VANILJEKREM

Denne oppskriften fant jeg i en gammel kokebok i fjor, den er gjort om til en sukkerfri/lavkarbo versjon på grunn av diabetesen min. Den er ekstrem god, spesielt nå til sommeren.


Tilberedningstid: 15. minutter, men anbefales å lage en dag før servering

INGREDIENSER:

5 dl Fløte/H-melk

100gr Tagatesse/stevia/Farin

2 SS Maizena

1/2 vaniljestang

4 eggeplommer


1. Pass på at dette er kaldt; pisk sammen eggeplommene, maizena og sukker i en bolle.

2. Hell melk/fløten i en kjele og kok opp, splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, ha det oppi kjelen mens du koker opp. Jeg pleier å hive opp i stengene også -da blir det mer vaniljesmak.
IMG_8893

3. Før væsken koker hell halvparten i bollen med eggeplommene, maizena og sukker/søtningen. Rør fort og godt til det blir en fin og blank røre. Hell væsken tilbake i kjelen og kok til den blir tykk. Rør heletiden ettersom at det kan brenne seg fort.
IMG_8895IMG_8896

3. Når røra har blitt tykk (du kjenner det på motstanden mens du rører) ta den av platen og hell dette opp i en mugge/sausenebb. Dekk til med plastfolie og la den stå og godtgjøre seg i kjøleskapet til dagen derpå. Denne kremen kan serveres med alt fra bær til kaker. Jeg serverte denne med en lavkarbo rabarbra pai.
IMG_9965

Nyt den!

Christina

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s