Denne oppskriften fant jeg i en gammel kokebok i fjor, den er gjort om til en sukkerfri/lavkarbo versjon på grunn av diabetesen min. Den er ekstrem god, spesielt nå til sommeren.
Tilberedningstid: 15. minutter, men anbefales å lage en dag før servering
INGREDIENSER:
5 dl Fløte/H-melk
100gr Tagatesse/stevia/Farin
2 SS Maizena
1/2 vaniljestang
4 eggeplommer
1. Pass på at dette er kaldt; pisk sammen eggeplommene, maizena og sukker i en bolle.
2. Hell melk/fløten i en kjele og kok opp, splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, ha det oppi kjelen mens du koker opp. Jeg pleier å hive opp i stengene også -da blir det mer vaniljesmak.
3. Før væsken koker hell halvparten i bollen med eggeplommene, maizena og sukker/søtningen. Rør fort og godt til det blir en fin og blank røre. Hell væsken tilbake i kjelen og kok til den blir tykk. Rør heletiden ettersom at det kan brenne seg fort.
3. Når røra har blitt tykk (du kjenner det på motstanden mens du rører) ta den av platen og hell dette opp i en mugge/sausenebb. Dekk til med plastfolie og la den stå og godtgjøre seg i kjøleskapet til dagen derpå. Denne kremen kan serveres med alt fra bær til kaker. Jeg serverte denne med en lavkarbo rabarbra pai.
Nyt den!