I fjor hadde vi krabbelag med familien til Christina. Hennes familie er veldig glad i sjømat, vi skal nok prøve å arrangere det igjen denne sommeren. Det ble servert med godt rustikk brød.
INGREDIENSER:
Krabber og krabbeklør kan fås tak i i ferskvaren på Meny o.l vi kjøpte våres på Centra Majorstua. Høysesong er fra August til November, så ønsker du å ha tak i krabber før så kan det hende at dette må forhåndsbestilles i ferskvaren 🙂
1 hel krabbe pr. pers
250 gr krabbeklør pr. pers
1/2 sitron
2 SS fersk timianGodt brød
Majones
SitronerDa vi kokte krabbene fylte vi en stor kjele med vann, ca halve kjelen etter å ha satt krabbene oppi. Deretter skar vi opp sitronen i skiver, timianen ble revet og kokt i vannet med krabbene. Det skal visst gjøre krabbekjøttet saftigere. Hell ut vannet etterpå og server det på fat 🙂
Vi dekket på med en liten hammer, skje, krabbegaffel og en fjøl. Ved siden av har vi en liten skål med vann og sitron for å skylle fingrene og en veldig enkel og god saus til å ha på krabbekjøttet for de som ville spise den bart. Sausen består av salt, pepper (grovt) og sitron.
Har dere vært med på krabbelag før?