Dette er noe vi har tenkt på å lage en god stund, men har ikke surret oss til å prøve ut. Men på søndag var det på tide å e-n-d-e-l-i-g prøve det ut. Dette var selvfølgelig etter at vi smakte på pastinakk-snack fredagen før på kundekveld hos Emmeselle.
Vi prøvde oss fram med søtpoteter, siden dette er en grønnsak vi er blitt glad i.
INGREDIENSER:
Dette gir ca en liten bolle med chips og er nok for 2 pers.1 hel søtpotet
4-5 dl. nøytral olje (raps eller solsikke anbefales
Det er virkelig ikke noe hokkus-pokkus med denne oppskriften. Du fjerner skallet på søtpoteten, og deretter fortsetter du med skrelleren og lager tynne skiver.
Ha oljen oppi en gryte og sett den på høy varme (viktig at det er høy varme ellers blir chipsen vassen) evt. bruk en frityrkoker om du har det.
Når du ser at flakene er blitt litt mindre og ser gyllen ut, ta dem opp og legg dem på noe papir som absorberer oljen lett. Her i hjemmet bruker vi Torky men noe litt tykke servietter funker bra, til og med avispapir kan brukes. Vi synes de smakte litt søtt uten salt så vi saltet (veldig) lett, etter det ble det perfekt.
Så har du fantastisk god hjemmelags snacks. Det som er perfekt med dette er at det ikke er noe grenser på hva du kan lage snacks av. Du kan gjøre dette med pastinakk, poteter, gulerøtter…Helt sikkert andre grønnsaker også. Denne oppskriften er helt perfekt for de som går på lavkarbo dietten.
For en utrolig fin blogg dere har! Gleder meg til å ta en nærmere titt på den. Denne oppskriften skal jeg garantert prøve!
Takk, linn! Denne oppskriften er kjempe enkel og god, og perfekt som snacks