I det siste har vi fått veldig sansen for fisk. Torsk er noe av det beste å lage fiskeburger av, fordi den ikke trekker til seg noe særlig med olje og er en mager fisk. Fisken egner seg dermed veldig godt til pannering og den slags. Her kommer en lett og god middagsoppskrift:
2 PORSJONER
1 pk torsk (fryst eller fersk torsk uten skinn og bein, vi har fryst)
50 gr mel
0,5 dl vann
Strøbrød eller griljermel
Godt med Olje
Har du fryst torsk: tin torsken og tørk den med papir som ikke loer (torky er bra her), for å fjerne overflødig vann. Samme gjelder om torsken er fersk. Bland sammen mel og vann til en røre og dypp torskebiten pass på at melrøren legger seg på begge sider. Dypp deretter fisken i strøbrød/griljermel (dette kan bli klissete og rotete). Hvis torsken ikke blir helt dekket kan du strø dette på (det gjorde vi). Forvarm en litt dyp stekepannen med olje og sett torsken forsiktig oppi. Når det er blitt skorpen begynner å bli litt fin og brun, snu den. Vi tok ca 2-3 min pr side…litt avhengig av hvor tykk torsken er også. La torsken stå på litt torky for å renne av seg oljen.
MAYO-SENNEPSDRESSING:
3 ss Majones (christina gadd ikke å lage dette fra bunnen av så vi jukset, hjemmelagd er alltid best)
2 ss Rømme/kesam/creme fraice
1 ss Sennep
1 ss vårløk
1 ts sitronsaft
1 fedd hvitløk (eller 1 ts hvitløkskrydder)
GARNITYR:
– Salatblader
– Tomat
– løk
Her er det bare fantasien som sette grenser.
For at det ikke skulle bli for mye karbohydrater har vi brukt et halvt burgerbrød. Man kan også bruke grøvt brød eller hjemmelagd lchf-brød om man vil.
Bon Apetit!
En kommentar om “FISKEBURGER MED HJEMMELAGD DRESSING”