Nå er det fryktelig lenge siden vi har postet noen oppskrifter her. Men det er mest på grunn av livet. Det siste 1,5 året har vi flyttet fra leilighet til rekkehus, utvidet familien med en liten hund og vi begge er tilbake på skolebenken deltid ved siden av jobb.
Rett før helgen fylte fruen 30 og vi har feiret henne hjemme to ganger allerede. På lørdag fikk vi besøk av to gode vennepar der det ene paret er vegetarianere og vi ville derfor servere noe vegetarisk til dem, det andre paret består av en fra Japan og en fra Burma. Vi ville derfor også servere noe typisk norsk.
Svaret ble kjøttkaker og veggisboller med soppsaus, poteter og grønnsaksblanding. Etter at bildene ble postet på snapchat var det veldig mange som ønsket oppskriften og her kommer den:
INGREDIENSER (ca 10 veggisboller)
490 gr sorte bønner (3 pakker økologiske fra rema1000)
80 gr lettkokte havregryn
60 gr solsikkefrø
4 SS tomatpurè
2 ts salt
1 ts pepper
1ts tørket persille
___________________________________________________________________________________Ønskes mer smak kan en terning grønnsaksbuljong knuses og blandes inn.
Man kan også tilsette en halv finhakket løk og 2 fedd hvitløk i foodprosessoren, vi hadde ikke det oppi denne runden.
1.) Ha alle ingrediensene oppi en foodprosessor. Forvent å måtte stoppe opp underveis for å dytte ned massen. Kjør til det blir en fin brun masse.
2.) Stek på høy varme i olivenolje og en ss smør (dette kan sløyfes)
Server med ønsket tilbehør 🙂