Vi hadde en periode under Christinas første år med diabetes, der vi hadde dilla på hjemmelaget supper. Posesupper var det desverre mye av på kjøkkenet, men etter å ha lest ingrediensinnholdet innså vi at disse ikke var bra for henne.
I denne perioden utviklet hun en kresenhet som kom av matvarer vi måtte velge vekk. For meg ble dette utfordrene…på en bra måte.
Denne tomatsuppen ble en ny favoritt i huset og orginal oppskriften er hentet fra Trines Matblogg
Med moderasjoner ble oppskriften vår slik og metter fire personer:
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2-3 fedd hvitløk, finhakket
- 7 dl vann
- 4 buljongterninger av enten kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong
- 2 ss tomatpurè
- 2 bokser hermetiske tomater (tilsammen 800 g)
- en liten ts sukker
- salt og pepper
1.) Stek sjalottløken og hvitløken lett i litt olje (vi bruker olivenolje)
2.) Tilsett deretter vannet og buljongene
3.) Tomatpurè og de hermetiske tomater
4.) Sukker, salt og pepper (smak til med de to sistnevnte)
5.) For at tomatsuppen skal bli glatt og fin, går du over med en stavmikser (evt. heller dette oppi en food prosessor eller en blender).
Som garnityr er nesten alt lov, noen ganger har vi pharmaskinke og litt vårløk på, andre ganger har vi makaroni og hardkokte egg til. Vi har prøvd med små kjøttboller også. Alt var godt.
Blir suppen for kraftig i smak kan du milde den med litt melk.
Bon appetit!