MATCHA-TE LATTE

Vi ble introdusert til matcha te allerede i fjor (på denne tiden til og med). Vi var på en lang weekendtur til New York da vi bestemte oss for å ta en kaffepause på en av de uavhengige kaffesjappene der. Tomas valgte en americano mens jeg tenkte at den grønne te-latten de reklamerte for kunne være noe for meg. Den gang da, synes jeg den hadde en litt rar smak, ikke vond, men annerledes en hva jeg var vandt til. Te-latten min var veldig grønn og hadde en morsom farge. Etter dette har jeg ikke tenkt mer på Matcha te, intill nylig.

P1010809

Så, hva er Matcha te?

Etter litt research (på nett, vel og merke) fant jeg dette (veldig kort oppsummert):

Matcha er japansk grønn te som er malt til pulver. Matcha lages av bladene fra tebusken Camellia Sinensis. Det som gjør Matcha så spesiell er denne grønne teens opprinnelse og fremstillingsmåte. De ulike måtene som de grønne tebladene behandles på er avgjørende for tekvaliteten.

Les mer om matcha te via godt.no

Men tilbake til vår oppskrift. Vi fant matcha pulver i en av de asiatiske butikkene her i Oslo. Fordi jeg har fått med meg at dette er så populært nå, kunne jeg ikke motstå fristelsen av å prøve.

OPPSKRIFT // 1 GLASS (3 DL):

1 ts matcha pulver
0,5 ts ingefærpulver (kan sløyfes)
0,5 dl vann
2,5 dl soyamelk (eller annen type melk)
1 ts honning (eller annen søtning)
3 kuber isbiter


NB! Egentlig anbefaler alle matcha-te forbrukere at man bruker egnet utstyr, men det tenkte ikke jeg over. Så det ble med hva jeg hadde hjemme.

1.) Kok opp varmt vann og hell det oppi en skål med matcha pulveret (og evt. ingefærpulver). Bruk en visp og visp pulveret godt i teen (her funker en liten melkevisper veldig bra). Ha oppi søtningen i den varme teen.

2.) Hell teen i et glass/kopp og deretter heller du oppi soyamelken (du kan bruke melkevispen til å vispe opp skum om du ønsker).

3.) Ha oppi isbitene og server!

Christina

P1010825_r

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..