HELSTEKT AND

Jeg og Tomas pleier å ha kjærestejulebord hvert år, der vi drar ut å spiser julemat eller lager julemat hjemme. Det gjorde vi i år. Norsk julemat består av ribbe, pinnekjøtt og lutefisk. Vi er ikke veldig glad i lutefisk så vi lager aldri det. Men vi har prøvd å hente litt julemat inspirasjon fra våre naboland Sverige og Danmark. I Sverige lager de skinkestek og lutefisk, mens i Danmark går det mer i fjærkre som kalkun, and, gås og noen har også fleskestek.

Vi tenkte vi skulle prøve oss på en dansk vri av helstekt and. And er annerledes julemat enn hva vi er vant til så dette ble utrolig spennende å prøve ut.


INGREDIENSER (ca 4 prs)
1 hel and (2-3 kg)
1 pose krydder (roasted duck seasoning mix, fås tak i på utlendings sjapper)
1 kvast brokkoli
1 gulerot
1 løk
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
ca 200-300 gr ris (beregn ca 50-60 gr ris pr. pers)

Mariner anden dagen i forveien.


1. Tørk anden med torky eller papir som ikke loer. Når anden er tørket gni den inn med krydderet, hele anden skal dekkes godt. Dekk til med folie og la denne stå over natten for best smak.

P1600886

2. Stek anden midt i ovenen på 160 grader i ca 1 time eller til kjernetemperatur 68 grader.

3. Hakk opp grønsakene i passe store biter og wok dem eller stek dem i en stor panne, og kok opp risen.

P1600906

4. Ta ut anden og la den hvile i 7-10 min.

P1600918

5. Anden kan serveres hel eller du kan kutte den opp. Server med tilbehøret 🙂

P1600955 P1600946

Christina

Reklame

2 kommentarer om “HELSTEKT AND

  1. Kjære Paal, beklager for at denne oppskriften gjorde deg så sint, vi kan love deg at dette er en kjempe bra oppskrift, men om vi gjør feil (i dette tilfellet glemte vi å skrive inn gradene) er der lov å spørre på en penere måte? feilen er rettet opp i og anden skal stekes på 160 grader. Men det er godt du leste gjennom oppskriften så nøye – det er et godt tegn! Vi er ikke profesjonelle kokker bare to simple amatørkokker som vil spre det glade matbudskapet ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..