Julen er en viktig tid for mange, det er en tid der man samles hos sine familier og spiser god mat og ikke minst dessert. Vi har ikke bakt skikkelig til jul på 3 år, mye på grunn av flytting og jobbing. Julen er viktigere enn bursdagen til Tomas og da må man gjøre stas på disse 24 dagene. Hva er vel julen uten en god kake?
Derfor melder vi oss på konkurransen hos matbloggsentralen.no der man skal lage en pepperkake-kake. Ideen vår var vel å gjøre om vår kjære ostekaken til en julekake og jeg tror vi klarte det veldig bra.
Vi har valgt å ha pepperkakebunn i stedenfor den vanlige kjeksbunnen. I midten har vi en ostekrem med appelsinskall og appelsinsaft i, og på toppen et sjokoladelokk med hvitsjokolade og rødfarget hvitsjokolade. For å toppe det hele har vi pyntet med bringebær på toppen. Det er en litt sunnere versjon da vi har byttet ut sukker med tagatesse så det er kun karbohydrater i sjokoladelokket. Oppskriften kan dere se nedenfor.
INGREDIENSER:
Tilberedningstid: ca et døgn.
Pepperkakebunn:
150 gr knuste pepperkaker
70 gr melangeOstekrem:
1,5 dl kremfløte
0,5 dl sukker/tagatesse (til kremen)
150 gr rømme
100 gr Philadelphia
1 dl melis/tagatesse (til rømme-kremost blandingen)
2 appelsiner
4 ts gelatinpulver
20 gr sukker/tagatesseSjokoladelokk:
1,5 plater kokesjokolade (vi brukte lys)
1 plate hvitsjokolade
2 SS delfiafettTopping (kan sløyfes):
en neve bringebær
1. Kok opp smør i en kjele, knus pepperkakene i en foodprossor. Dette skal blandes og puttes i bunnen av kakeformen og dekke hele formen. Sett denne i kjøleskapet i ca 30 min, start deretter på neste steg.
2. Press saften ut av appelsinene det skal bli ca 2 dl med appelsinsaft, gi saften og 20 gr sukker/tagatesse ett oppkok med 4 ts gelatinpulver, når gelen ser blank og fin ut, skal det kjøles ned. NB! husk å spare appelsinskallet til rasping. Begynn så med neste punkt.
3. Sett frem to boller. I den ene bollen skal du ha oppi kremfløten og 0,5 dl sukker/tagatesse. I den andre bollen skal du ha i kremosten, rømme og melis/tagatesse. Pisk kremfløte til krem og bland kremosten og rømmen + melis til den blir blank. Deretter skal disse to blandes sammen forsiktig. Rasp litt appelsinskall oppi og til slutt skal du røre inn appelsingelen forsiktig (evt, piske den forsiktig inn) slik at den blir en fin og blank røre. Ta ut pepperkakebunnen og hell ostekremen forsiktig oppi og pass på at den blir jevn. Dette settes i kjøleskapet over natten.
4. Dagen etterpå smelter du den lyse kokesjokoladen i et varmebad med en spiseskje delfiafett. Dette legges på som et lokk på kaken. La lokket stå på i ca 20-30 min (det stivner fort med delfiafett)
5. Smelt den hvite sjokoladen i et varmebad og ha oppi en SS med delfiafett, når røra blir blank og fin skal dette brukes som pynt på kaken, topp den med en neve eller to bringebær, det gjør VIRKELIG det lille ekstra for kaken.
6. Dander og server ❤
Etter å ha smakt på kaken så må vi innrømme at vi er stolt over å ha satt sammen en sååå god oppskrift, det er virkelig jul i en kake! Denne kaken kommer til å bli lagd hver jul nå 🙂 Vi vil minne på at alle bilder og tekst er våres så ønsker du å låne noe link tilbake til oss 🙂
Den kaken så spennandes ut! For noen skjønne bilder. Klem frå Ester
Takk, Ester 🙂 Den her anbefaler vi deg å prøve 🙂
Love thos pics, looking super delish xx
Thanks Justine, it was super delicious!
Å nam, denne oppskriften skal jeg spare og prøve 🙂
Ja, gjør det! Den ble en super suksess, og vi har fått så mange fine tilbakemeldinger på den også 🙂