HJEMMELAGET ITALIENSK PIZZA

Vi har den siste tiden hatt superdilla på hjemmelaget italiensk pizza, vi er så dilla at vi har gått til innkjøp på en pizzastein og en pizzaspade! Det er blitt så populært at vi har lagd pizza på jobb og for andre venner og familie. Alltid like bra suksess! Mange som spør om oppskriften så vi tenkte vi kunne dele den (ja vi vet vi er litt treige :P) Men her kommer den:


PIZZADEIG ca 4 små tynne pizza bunner:
4 dl hvetemel (av typen 00 eller du kan bruke vanlig hvetemel eller grovt mel om du vil)
1,5 dl lunket vann
1/4 fersk gjær (blå pakning)
1-2 ss olivenolje
1/4 ts salt


Knas godt sammen og eltes i ca 10 minutter, jo mer du arbeider med deigen og tilføyer mel jo bedre. Heves i ca 30 min. Sett på ovnen på varmluft og max varme (250- 275 grader, avhengig av din egen ovn) Har man pizzastein så må den være i ovnen før du skrur på varmen.! Mens deigen står til heving kan man starte med pizzasausen 🙂

Etter 30 min: kjevle ut deigen og tilfør mel etter behov, deigen skal ikke være klissete. Kjevle deigen så tynn som mulig. Påfør så pizzasaus, ost og fyll. Stek hver av pizzaene i ca 4-8 minutter avhengig av ovnen din 🙂

ww pizza crust3


PIZZASAUS:
1 boks knuste tomater
1 SS tomaspure
1/5 Løk
3 fedd hvitløk
2-3 SS basilikum (best med tørket basilikum)
saltes og peppres etter behag
Chili (dette er valgfritt)
1 SS oliven olje


Bland tomatene og tomatpure i en bolle og kjør over med en stavmikser. Deretter fin hakk løk og hvitløk, dette skal stekes med oljen i en kjele til løken blir blank (ca 2 min) og deretter skal tomatsausen tilsettes med basilikumen. Gi dette et oppkok ca 5-10 min. Salt, pepper og chili etter behov. Smak på sausen underveis, her har alle veldig forskjellig preferanser.


EKSEMPEL PÅ PIZZAER:
Capricciosa (skine, champignon)
Kylling og rødløk med pesto saus
Peperoni og Ananas
Quattro Formaggio (4 oster)
Bacon og biff


Her er det selvfølgelig bare fantasien som setter grenser, man kan for all del ha pepperkaker og brunost på 😉

P1530346 – Kopi (2)

Bilder over: Quatro Formaggio og Capriccios før steking
Bilde under: Kylling, paprika, rødløk og Biff og bacon med rødløk og paprika før steking
P1530346


VÅRE FERDIG STEKTE PIZZAER:

P1530354 P1530361 P1530364 P1530367

kos dere,

tomasogChristina

Reklamer

En kommentar om “HJEMMELAGET ITALIENSK PIZZA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s