I går var jeg i bursdag til min venninne Eira. Hennes favoritt farge er lilla, derfor tenkte jeg at jeg måtte bake noe som kunne ha lilla frosting. Jeg er også veldig lei av at ALLE lavkarbo blogger har standard kake/cupcakes oppskrifter. Jeg tenker jeg må gi meg selv en utfordring. Derfor fant jeg en unnskyldning for å bake lavendel cupcakes. Oppskriften er funnet i en gammel bok og oppskriften har blitt gjort om til lavkarbo med litt ekstra, fordi jeg synes oppskriften så «feil» ut.
Jeg synes det er kjempe stas å få tilbakemelding på oppskriftene så ikke glem det 🙂
INGREDIENSER:
150 gr Sukrinmelis (eller 75 gr Sukrinmelis og 75 gr tagatesse)
100 gr Mandel mel (eller 50gr soyamel og 50 gr mandelmel)
100 gr fløte/soyamelk
100 gr smeltet smør
2 egg
1 ts bakepulver
2 SS sitronsaft
2 SS tørket og knust lavendel
STEKES PÅ 150 GRADER I 45 MIN
oppskriften gir ca 8 store cupcakes.
– Pisk egg og sukrinmelis til eggedosis
– Ha mel, bakepulver og lavendel i bollen. Pisk videre.
– ha deretter oppi sitron, smeltet smør og spe på med fløte/soyamelk for å tynne ut røren.
– Fordel røren i cupcakes former, de skal være 1/3 fulle.
FROSTING:
1 pk philadelphia kremost
100 gr tagatesse
3 SS sitronsaft
litt konditorfarge
Piskes sammen til røren er glatt og fin.
Lavendel cupcakene ble en suksess og bursdagsbarnet var fornøyd 🙂