PANENG CURRY

Denne oppskriften har blitt en fast oppskrift hjemme hos oss. Da jeg var 15 år gammel, jobbet jeg for Emmy’s en indonesisk restaurant som en gang i tiden lå i Sandvika. Jeg jobbet i selve restauranten men jeg var med eier rundt på forskjellige dagligvarebutikker der jeg lagde mat og delte ut smaksprøver for hennes importerte merke «Bali». Dette var en rekke indonesiske produkter til curry og andre diverste matretter. Jeg vet ikke lenger om merke fås tak i i butikker lenger, det er egentlig ganske synd. Detter merket var favoritten.

Uansett, jeg er oprinnelig  fra Asia selv, slik at det faller seg naturlig inn at jeg lager mye asiatisk mat, eller kinamat som jeg hører noen kaller det. Jeg tenkte jeg kunne dele verdens beste panang curry med dere. Den er også selvfølgelig lav på karbohydratene.

Jeg bruker curry paste fra AROY-D disse finnes i mange farger. Jeg og Tomas bruker for det meste Lilla og gul, de synes vi er best. Det er en hennsikt med fargene selvfølgelig. Lilla egner seg best med biff og gul med kylling/kalkun. De andre fargene er rød, blå og grønn. Jeg kan garantere at denne oppskriften kommer til å forandre deres hverdag (og hvis den ikke gjør det så er det bare synd)!


INNGREDIENSER:

til ca 3-4 pers.

50 gr Lilla curry paste (ca en toppet spiseskje)

1 pk ferske bønnespirer

1/2 rød paprika

1 boks vannkastanjer

1 boks bambusskudd

1/4 løk

200 gr strimlet biff

2 SS olje


 

IMG_9178

(hvis du kan unngå å kjøpe ferdig wok grønnsaker både på boks anbefaler jeg det, det blir bare en stor ekkel smørje hvis du bruker boksene)

1. Ha olje i pannen. Når det blir varmt sleng oppi ferdig strimlet løk (ikke for tynne skiver). Putt deretter oppi curry pasten og stek dette i ca 2 minutter.

IMG_9198

2. Deretter ha oppi kokosmelken. Vi buker vanlig ikke lett kokosmelk, den vanlige får frem smaken bedre.

IMG_9208 IMG_9217

3. Når du har rørt ut kokosmelken til den er fri for klumper, tilsett alle grønnsakene og til slutt kjøttet. Så skal curryen stå å koke på middels varme i 20-30 min

IMG_9225 IMG_9232 IMG_9244 IMG_9249 IMG_9253

4. SERVER SÅ MATEN – BON APPÉTIT

IMG_9263 IMG_9265

Vi ønsker selvfølgelig feedback, så legg igjen en liten kommentar om du har tenkt til å prøve eller har prøvd, det setter vi pris på 🙂

tomasogChristina

Reklame

2 kommentarer om “PANENG CURRY

  1. Det så jo sykt godt ut! Har aldri tenkt at det går å koke kjøttet i sausen på den måten, det skal jeg teste ut 🙂 Jeg har jo allerede karri pateen 😉

    1. Prøv det ut Line! 😀 Kjøttet trekker til seg all krydder og smak fra væsken du koker den i og blir saftig og mør 😉 Super nom!

      Husker Tomas tok deg med på en liten tur på asiatisk sjappe 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..