Dette er en super enkel og god pasta oppskrift, denne er blitt en ny favoritt. Vi er inspirert av all slags mat men det siste året har italiensk mat vært mest interessant. Vi vil lage enkel, rask og gode italienske retter.
Grunnen til navnet på denne retten er fordi råvarene som brukes i pastaen er ofte brukt av folket som bor i området rundt og i Firenze, altså Florentinerne. Spinat er også den nye super grønnsaken og den er faktisk en av hoved ingrediensene i denne pastaretten. Oppskriften er litt lang med her lages sausen fra bunnen av. Christina sin 11 år gamle søster elsket denne pastaen.
INGREDIENSERca 4-5 porsjoner
2 ss oliven olje
500 gr kylling filet
salt og pepper
3 SS smør
3 store sjampinjonger eller store portebello sopp
1 passe stor løk
4 fedd hvitløk
2 SS hvetemel
1,5 dl tørr hvitvin
2,5 dl hønekraft
2 dl matfløte
1 ts muskat
200 gr frossen spinat
revet parmasanberegn ca 50gr pasta pr pers.
1.) Start med å kutt opp løken i små terninger og sjaminjongen i store tynne skiver (legg soppen opp ned og kutt). Husk at sjampinjongen ikke skal skylles men kun tørkes forsiktig med papir eller en børste. Hakk hvitløken og kyllingen i terninger.
2.) Stek løken med olivenoljen til den blir gyllen. Ha deretter oppi soppen la den steke seg godt før du har oppi kyllingen og smør.
3.) Når kyllingen er gjennomstekt spe på med 2 ss mel og rør godt, når melet ikke synes lenger har du oppi hvitvinen, skru ned plata. Og hell opp i kraften og fløten.
4.) Tin spinaten i en bolle med varmt vann. Ta et rent kjøkkenhåndkle evt. rent lerret stoff og hell spinaten i dette, og press (se bildet under)
(bilde av http://www.ellenchauvin.com)
5.) ha spinate oppi og rør. Tilslutt drysser du litt muskat på toppen og rør inn osten.
HUSK Å KOKE OPP PASTAEN!
Elsker italiensk mat. Takk for oppskrift 🙂
Bare hyggelig! Håper du liker den 🙂
Drit digg! Ser det suser og går her ^^
Ja, det ruller og går Anty 🙂
Så fine bilder dere tar! Kan man bruke denne oppskriften om man bare har fersk spinat? 🙂
Du kan bruke fersk spinat også vennen, bare kok spinaten i fløten/melken en stund for å få den myk 😉