SCAMPI RISOTTO M/OVNSTEKT HUMMER & HVITLØKS ASPARGIS

Det er sjeldent jeg egentlig lager så fancy mat hjemme. Men Tomas fortalte meg for en stund siden at han aldri hadde smakt på hummer før. Siden han har stått på og jobbet så mye i det siste, tenkte jeg at jeg skulle være en slik en flink husmor og lage litt middag. Jeg har aldri tilbredt hverken risotto eller hummer før, så jeg tenkte jeg skulle ta utfordringen. Jeg hentet noe inspirasjon fra nettet, men tror jeg klarte å lage min egen lille vri på dette. Jeg skrev ned hva jeg gjorde og matretten ble perfekt! Oppskriften er i utgangspunktet for 2 personer, oppskriften virker lang, men den er MYE lettere enn du tror (vær tålmodig).


SCAMPI RISOTTO (ca 20.min):
ca 2 SS Olivenolje
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 dl risottoris
1 dl hvitvin (jeg brukte det jeg hadde hjemme…men en tørr hvitvin anbefales)
2 dl kraft (jeg brukte ande buljong, men kylling buljong kan også brukes)
2 dl vann (som skal fylles på etterhvert)
en liten klype safran
ca 100 gr scampi
salt
pepper


FREMGANGSMÅTE RISOTTO:
Gjør klar scampien. skrell skallet, og del dem i to med en tynn kniv.
Ha olivenolje i en panne. Hakk sjalottløken og hvitløksfedene og ha den oppi oljen. Stek til løken er blank og fin, ikke brent. Deretter har du risottoen oppi og steker den til litt. Jeg tok dette litt på følelsen så la det steke til all risen har trukket litt olje til seg. Deretter hell oppi 1 dl med kraft og 1 dl hvitvin. Ha oppi scampiene. Husk å røre HELE TIDEN ellers brenner risen seg. Spe på med resterende væsken ettersom risen blir tørr. Salt etter behov og ha oppi en liten klype safran. Etter 20 min kan du sette risottoen til å hvile seg. Den kan varmes opp like før hummeren er ferdig, da kan man spe på med litt vann så den blir tynnere. Husk at risottoe skal være al dente (altså litt hard)

 P1500613P1500621

OVNSTEKT HUMMER:
Hvis du har fanget hummer så må hummeren kokes først. Den kokes naturell i ca 20.min. Har du derimot kjøpt hummer i ferskvaren på Meny som jeg gjorde så kan du hoppe over kokingen. Da er den ferdig kokt.

For to personer trenger du:
1 stk hummer.
0,5 stk sitron
2 ss olivenolje
salt
pepper
raspet parmasan

Hummeren deles i to,  midt på halen og fram til hodet. Deretter må paven fjernes. Det er den øverste og mørkeste dele i hodet. Den brekkes ut. Det jeg gjorde var å fjerne alle små beina og klørne. Jeg minner på at det kan komme masse vann av hummeren (er du smart så kan du helle dette oppi risottoen, det gjorde jeg). Legg de halve hummerene med skallet ned og kjøttet opp i en ildfastform. Jeg fylte skallet med kjøttet fra klørne.

Skvis sitronsaft over hummeren. Deretter 1 ss olje pr halv hummer. Salt, pepper og tilslutt raspet parmasan. Sett disse i ovnen på 200 grader (gjerne varmluft) i ca 15 min.

P1500618

Deretter kan du steke aspargesen, jeg kjøpte inn mini aspargis. Ha 2 SS smør i en panne. Hakk hvitløken og la den surre litt i smøret. når det begynner å lukte hvitløk (ca 1-2 min) ha oppi aspargisene og stek dem godt. De blir gyllene når de er klare.
P1500625

SERVER ASPARGISEN MED RISOTTOEN OG HUMMEREN, HA GJERNE PARMASAN SOM GARNITYR.
P1500630P1500640

Nyt denne fantastiske retten. Ikke så verst til å lage dette for første gang.

Christina

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..