HESLSTEKT LAMMELÅR m/hvitløk, koriander og persille

I år ble det en skikkelig bypåske. Det er også den tredje påsken min sammen med Tomas (tiden går fort!). Dette er den første påsken hvor Tomas også måtte jobbe så jeg og mine søsken planla påskemiddagen.

I år, som i fjor kjøpte vi inn en stort lammelår som vi marinerte og stekte. Jeg husker ikke hvordan vi marienerte/krydret lammelåret i fjor, men i år prøvde vi ut oppskriften vi fant i Rema 1000s påskehefte.


INGREDIENSER:

Steketid 1,5 -2 timer
1 Lammelår
3ss smør

1 ts malt koriander
1 potte persille (eller en bunt kruspersille)
4 hvitløksfedd
skallet av 1/2 sitron
0,5 dl olivenolje
salg og pepper


Sett stekeovnen på 200°C

Ha koriander, persille, hvitløksfedd, raspet sitronskall og olivenolje i en morter og støt det sammen til en tykk saus (jeg har ikke en morter så vi finhakket alt sammen og det gikk fint). Gni lammelåret inn med smør. Og sett det midt i ovenen i en langpanne i ca. 25 minutter til det har fått en jevn og fin brunfarge.

IMG_7344 IMG_7350

Ta ut lammelåret og skru ovnen ned til 140°C. Pensle låret med urteblandingen og strø godt med salt og pepper. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret og sett den tilbake i ovnen. Pass på at det alltid er litt vann i bunnen av langpannen.

IMG_7391

Stek låret til en kjernetemperatur på 58°C, hvis du ønsker låret gjennomstekt så kan det stå til 68°C. Ta det ut og pensle for siste gang med urteblandingen. Deretter lar du den stå på et lunt sted i ca 20 min før det skjæres opp.

Vi serverte lammelåret med min hjemmelagde kålrabi/søtpotet rotmos (oppskrift kommer senere) og stekt blomkål.IMG_7402 IMG_7406

Håper alle hadde en fin påske!

Christina

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..